Григор Димитров и Александър Зверев играят при 2:5 в първи сет

...
Григор Димитров и Александър Зверев играят при 2:5 в първи сет
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Александър Зверев 2:5, два пробива за германеца

Григор Димитров и Александър Зверев играят при 2:5  в първи сет в дуел от първия кръг на Мастърс шампионата в Синсинати.

Срещата стартира към 20:45 часа, откакто бе отсрочена от програмата на вчерашната вечерна сесия. Причината бяха дъждовете, изсипващи се над американския град.

Двубоят сред Димитров и Зверев ще може да наблюдавате в действително време с Gong.bg .

Българинът има извънредно отрицателен баланс против Зверев. Двамата са се изправяли един против различен 5 пъти, като в 4  случая германецът се оказва победител.

Последната среща сред тези двама тенисисти бе на Ролан Гарос – тя е и единствената във формат три от пет сета, и отива на сметката на Зверев с тежкото 3:0.
Сет I

Сетът стартира с подаване на Григор, който пласира ас, а по-късно поведе с 30:0 и с непредизвикана неточност. Имаше момент съмнение, подплатен и с една двойна неточност. До края на гейма обаче Димитров не изпусна задатъка си - 1:0 .

Зверев също небрежно поведе с 30:0 на свое подаване и макар един форхенд в навън, съумя да се концентрира, с цел да „ затвори “ на 15 - 1:1 .

В третия гейм и при 30:30, Григор позволи двойна неточност. При 40:30 нашенецът не съумя да вкара прекрасен сервис, а Зверев го затрудни оптимално с ретура – Димитров прати топката в мрежата, което значеше пробив за Зверев - 1:2.

В подаването си Зверев не бе изключително безапелационен. При 30:15 в своя изгода Зверев излезе на мрежата и позволи сериозна непредизвикана неточност за 30 равни. Впоследствие изтласка Гришо от корта, с цел да дръпне с 40:30, а Димитров направи и една непредизвикана неточност за 1:3 .

Петият гейм стартира с третата двойна неточност на Григор. Зверев натисна съществено бекхенда на Григор, а веднъж го извика и на мрежата, а българинът не съумя да отговори добре. Още една непредизвикана неточност пък даде два брейка на Зверев, само че Димитров ги избави, вторият от които след дълго разиграване. Нашенецът въпреки всичко сподели воля и съумя да запази подаването си – 2:3 .

Третото подаване на Зверев бе и най-трудното за него досега. Стигна се до 40:40, когато Димитров пресили два бекхенда, с цел да стане резултатът 2:4 .

Седмият гейм в сета стартира по добре прочут метод – двойна неточност на Григор. При 15:15 Зверев сътвори неповторим бекхенд по правата. Оттам насетне германецът съвсем не изпусна самодейността, пласирайки доста положителни ретури, с които тормозеше Димитров, с цел да се стигне до 2:5 .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР